Vlaňajšie tržby švajčiarskeho výrobcu čokolády Lindt prekonali odhady

13.01.2015 Celý región

Kilchberg 13. januára (TASR) - Švajčiarsky výrobca čokolády Lindt & Sprüngli dosiahol minulý rok výrazný nárast tržieb, až o 17 % a prekonal tak odhady analytikov, napriek slabej ekonomike eurozóny. K tomuto výsledku mu čiastočne pomohla aj akvizícia americkej firmy Russell Stover Candies, ktorá Lindtu otvorila dvere na trh v USA. Informovali o tom agentúry Bloomberg a RTTNews.

Presnejšie, tržby švajčiarskej firmy minulý rok vzrástli na 3,39 miliardy frankov (2,82 miliardy eur) z 2,88 miliardy CHF v roku 2013. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg predpovedali, že tržby Lindt sa v roku 2014 zvýšia o niečo menej a dosiahnu v priemere 3,2 miliardy CHF.

Lindt odhaduje, že akvizícia Russell Stover, ktorú dokončil vlani v septembri, mu pomôže tento rok zvýšiť tržby v Severnej Amerike nad hranicu 1,5 miliardy USD (1,27 miliardy eur).

Po vylúčení akvizícií sa tržby švajčiarskeho výrobcu čokolády so sídlom v Kilchbergu vlani zvýšili o 9,8 %. Aj tento výsledok prekonal očakávania trhu, ktorý počítal s rastom tržieb o 8,4 %.

Obrat Lindu v Severnej Amerike v lokálnych menách bez tržieb z predaja produktov Russell Stover pritom stúpol o 14 %.
 

Vyberte región